TO SMO MI

Istorijat

NA SLICI: Teritorijalna mapa

Fudbalski savez regiona istočne Srbije je jedan od pet konstitutivnih delova Fudbalskog saveza Srbije. Osnovan je 1992.godine, nakon poslednjeg teritorijalnog organizovanja republičkog fudbala. Objedinjuje rad devet okružnih fudbalskih organizacija i grada Niša, od Kladova do granice sa Makedonijom.

Na području juga i istoka države egzistira oko 600 klubova, od kojih su najpoznatiji FK Radnički iz Niša i FK Napredak iz Kruševca, i naravno niški ŽFK Mašinac.

FSRIS neposredno organizuje i vodi takmičenja u Srpskoj ligi grupa “Istok” i dve fudbalske zone u seniorskoj konkurenciji - Niškoj i Pomoravsko- timočkoj.

Osim toga, kao redovna takmičenja ima i omladinsku, kadetsku, ligu pionira i petlića, ligu malog fudbala i ligu ženskog fudbala.

U svom radu FSRIS posebnu pažnju poklanja mlađim kategorijama fudbalera, ne samo kroz zvanična takmičenja već i kroz permanentne selekcije kojima se proveravaju i odabiraju talenti.

Zahvaljujući takvom radu postao je pravi rasadnik perspektivnih fudbalera kojima se popunjavaju ekipe najkvalitetnijih klubova u zemlji.

Stopama brojnih asova od kojih je najpoznatiji Dragan Stojković Piksi, ponikao u Nišu, u kome je i sedište FSRIS, gotovo redovno kreću u svet mladi igrači pred kojima je lepa fudbalska budućnost.