Da li je moguće napraviti hleb na hitnu ruku?

Brzo isprati hleb, dovoljno je umesto tradicionalnog kvasaca da koristi prašak za pecivo u proizvodnji testa. Uštedeće se od celog procesa čekanja dok se testo ne odgaja.

Soda za piće može da deluje kao proboji ako postoje kiseli sastojci u testo. Na primer, to je pokazivač (fermentirani mlečni proizvod), Kefir, pavlaka, jogurt. Soda reaguje sa kiselinom, dok se ugljen dioksid oslobađa, čiji mehurići čine testo bujnim, vazduhom.

Prodaje se specijalni dezintegrator, koji se sastoji od praha sa viccie-om i istom istom sodom za piće. Kada se smeša navlaži, hemijska reakcija se dešava sa ugljen-dioksidom. Stoga je važno čuvati prašak za pecivo na suvom mestu tako da ne dođe u nepoznavanje uzgajanjem u pakovanju.

U nekim receptima preporučuje se "otplati" sode sa sirćetom. Reakcija će biti slična. Čim bilo koji od ovih rafala počne da deluje, vreme je da pečete.

Mi mešamo testo

Recepti za testo za različite pečenje su različiti. Na primer, u nekim od njih preporučuju podeljeno ulje sa brašnom. Mikser može doći do spasavanja. Biće lako razbiti smešu na mrvicama doslednosti vikendice sira. Tada možete dodati vodu ili mleko, donositi smešu u homogenost.

U ostalim receptima, masnoće se utapa u toplini, a samo tada je brašno mešan. U ovom slučaju možete eksperimentirati sa grejno biljnim uljem umesto margarina. Suvi i mokri sastojci moraju se pomešati dok brašno mokro. Tek tada se može pecati.

Pečemo proizvod

Ispunjavanje oblika, morate da poravnate vrh testa. Tada se testo ravnomerno apsorbuje. Muffini i cupcakes trebaju peć, obrasci za punjenje 2/3. Hleb se smešta u sredini rerne, a mali kolači ili muffini treba da budu postavljeni jedni od drugih, tako da se grejni vazduh može cirkulisati između njih. Ako se usred proizvoda pukne, ne morate se bojati, jer za takvog procesa pečenja se smatra normalnom. Pored toga, proizvod stiče domaću. I proverite da li su Cupcake ili pita spremni: potrebno je to probiti čačkalicom. Ako se povuče suvo, a na njemu nema mrvica - Cupcake je spreman!

Probijanje hlađenja - takođe umetnost

Do cuhake, hleba, muffini se dobro kretali iz obrasca, treba ih prekriti peškirom odmah nakon što su uklonjeni iz rerne. Ako izdržite proizvod oko 5-10 minuta, trajaće od formulara i biće celi. Zatim bi se trebalo ohladiti na rešetki tako da je proces bio ravnomerno. Takve proizvode možete čuvati oko 3 dana ako ih zamotate u prehrani, a zatim u foliju. Mnogo duže pečenje će "živeti" ako je smrznuta, a potom je po potrebi odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni. https://topcasinofinland.com/