FESTIVAL FUDBALA ZA DEVOJČICE

FESTIVAL FUDBALA ZA  DEVOJČICE

Fudbalski savez Srbije je prvi put organizovao Festival fudbala za devojčice u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Ovaj događaj je okupio veliki broj devojčica iz cele Srbije, koje su deo programa bazičnog fudbala.  Devojčice uzrasta 5-12 godina su imale prilike da uživaju u raznovrsnim sadržajima fudbala iz programa „Igrajmo fudbal“, „Plejmejkers“ i „Besplatne škole fudbala za devojčice“(u saradnji sa Institutom za ženski sport).

Uvodnu reč na Festivalu je dala Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal, kao i Alisa Logonja, bivša reprezentativka u fudbalu i član UEFA.

Gosti Festivala su bili predstavnici UEFA Alisa Logonja i Džon Akerli kao i naše reprezentativke i članice A selekcije. One su pored podrške festivalu, imale prilike, da u sklopu edukacije za B licencu, vode „ Fudbalski tobogan“ koji predstavlja inovativan koncept i pristup  treningu.

Region Istočne Srbije je bio najmasovniji po pitanju broja devojčica i trenera koji su učestvovali na Festivalu. Gotovo polovina, od ukupne cifre, su bili učesnici sa našeg regiona. Takođe je programima bazičnog fudbala obuhvaćen najveći broj škola i vrtića sa teritorije regiona Istočne Srbije.