МЕШЕВО ПОБЕДНИК КУПА ФСРИС

Фудбалски клуб „Мешево“ из истоименог места, победник је Купа ФСРИС за 2023. годину.

У финалној утакмици одиграној на Градском стадиону у Јагодини, фудбалери „Мешева“ након бољег извођења једанаестераца, савладали су српсколигашког ривала „Тимочанина“ из Књажевца резултатом 5:3 (1:1). Утакмица је одиграна пред око 500 гледалаца у врло лепом амбијенту, под светлошћу рефлектора, и протекла је у крајње занимљивој и неизвесној игри. Књажевчани су кренули боље и први дошли у водјство у 18 минуту поготком Ивице Јовановића. Медјутим, у наставку сусрета Мешевчани су заиграли агилније и већ у 35.минуту Јован Зоговић је поравнао резултат. Испоставило се, био је то и коначан резултат регуларног дела. Приступило се изводјењу једанаестераца, блистао је чувар мреже победничке екипе Лука Марковић који је одбранио два ударца са беле тачке па је славље Мешевчана могло да почне. Мешевчани су са својим бучним навијачима прославили велики успех овог клуба, а такмичење ће наставити у Купу ФС Србије.

Потпредседник ФСРИС Владан Гашић, велики победнички пехар уручио је капитену „Мешева“ Андрији Радовановићу. Уследила је додела награда у виду медаља и плакета за играче обе екипе и службена лица, а уручили су их, осим Владана Гашића, и председник ФСРИС Зоран Игњатовић, члан Извршног одбора Владица Милановић и председник Судијске организације Владимир Недељковић. Победничкој екипи припала је такодје и новчана награда од 100.000,оо дианара, а пораженој награда од 50.000,оо динара.

По завршетку доделе награда уследио је велики ватромет, што је комплетан догадјај учинио још богатијим и комплетнијим. Ваља истаћи да је финални дуел оправдао очекивања у сваком погледу, а да су Град Јагодина и истоимени клуб, уз помоћ ФСРИС, била сјајни домаћини.