ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA FSRIS

Odluke sa 4.sednice Izvršnog odbora FSRIS

– Prolećni deo prvenstva Srpske lige „Istok“ startuje 04/05. marta 2023, bez vanrednih kola, završetak je 11.juna 2023.godine.
Prolećni deo prvenstva u sve četiri zone FSRIS startuje 11/12. marta, završetak je 11.juna 2023.godine, uz jedno i to 26.„vanredno kolo“ koje je na programu 17.maja 2023.godine.

– Menja se član 78. tačka 4. Propozicija Zonskih liga FSRIS tako da glasi: „U fudbalsku zonu „Zapad“ ulaze najbolje plasirani klubovi koji su zauzeli prvo mesto na tabelama Okružnih liga Pomoravskog i Rasinskog okruga, kao i pobednik baraža između drugoplasiranih klubova Okružnih liga Rasinskog i Pomoravskog okruga“.
Menja se i tačka 8. člana 78. u alineji 1 tako da glasi: „po završetku prvenstva 2022/23.godine iz Zonskih fudbalskih liga, konkretno kod Zone „Zapad“ umesto jednog ispadaju dva poslednjeplasirana kluba, odnosno klubovi koji zauzmu 15. i 16. mesto“.

– Svi klubovi koji imaju dugovanja prema FSRIS po raznim osnovama, kažnjavaju
se zabranom registracija novih igrača svih uzrasnih kategorija, izuuzev prvih registracija, u trajanju od 3(tri) meseca, a u skladu s Disciplinskim pravilnikom FSS.
Suspenzija će izmirenjem dugovanja klubova automatski biti ukinuta.

– Podsećamo na Odluku da od prolećnog dela takmičarske sezone 2022/23. godine svi klubovi zonskog stepena takmičenja u ligama FSRIS imaju obavezu snimanja i dostavljanja snimaka sa utakmica kancelariji FSRIS u roku od 48 sati.