ODRŽANA 3. SEDNICA SKUPŠTINE FSRIS

U divnom ambijentu hotela „Jezero“ na Borskom jezeru u prisustvu impozantnog broja delegata i gostiju, održana je Treća sednica Skupštine FSRIS. Jednoglasno su usvojeni izvestaji o radu i finansijskom poslovanju regionalnog saveza za 2023. godinu.
U svom obraćanju prvi potpredsednik FSRIS Vladan Gašić je posebno podvukao nekoliko dogadjaja koji su obeležili rad ovog saveza u protekloj godini. Otvaranje novih prostorija, adaptacija kancelarija u tzv „starom Risu“ koje sada koriste za svoj rad Stručno strukovne organizacije trenera i sudija, otvaranje novih stadiona po UEFA standardima četvrte kategorije u Leskovcu i Zaječaru…Tom prilikom posebno je naglasio zadovoljstvo što je naša A selekcija upravo sa stadiona u Leskovcu, sa prostora FSRIS, otišla na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj prvi put posle 24 godine pod imenom Srbije. U tom svetlu naglasio je da rukovodstvo FSRIS i cela fudbalska javnost sa ovih prostora daje bezrezervnu podršku reprezentaciji Srbije u predstojećim aktivnostima kako na prvenstvu tokom leta, tako i u jesenjim okršajima Lige nacija UEFA u kojoj će naša selekcija igrati premijerno u A diviziji ovog takmičenja.
Skupu se obratio i predsednik Zoran Ignjatović koji je najavio izgradnju Regionalnog sportskog centra u Nišu. Od brojnih gostiju sastavljenih od delegacija svih regionalnih saveza, Zajednice klubova Super i Prve lige i krovne fudbalske organizacije posebno su bili upečatljivi Jovan Šurbatović i Stevan Stojanović koji su u svom apostrofiranju istakli da je ovaj regionalni savez po svim standardima i uspesima vodeći u sistemu FSS.