Одржана 4. седница Скупштине ФСРИС

Традиционално баш на своју крсну славу Сретење, ФСРИС је у Нишу, у хотелу „New city hotel”, одржао четврту редовну седницу Скупштине VII сазива. Седници се, осим гостију, одазвало 27 од 39 позваних делегата, колико по новом Статуту броји највиши орган овог савеза.
После уобичајених уводних тачака, председник Новица Тончев поднео је свој Извештај о раду ФСРИС у протеклој години. Костатовао је најпре да је ФСРИС један од највећих региона у Србији са око 600 клубова и више од 700 екипа млађих категорија. Између осталог, још је додао:
– Са поносом истичемо евидентне резултате Тренерске и Судијске организације. Бројне активности успешно су спроведене уз помоћ и сарадњу са окружним, градским и општинским савезима у виду организовања стручних предавања, семинара судија и тренера, конференција клубова и одигравања селективних утакмица. Само у прошлој години помогли смо окружне савезе са нешто више од милион динара, клубови су добили 765.000 динара, било је и више финансијских позајмица и бројних поклона у виду спортске опреме.
Рекао је да је ово само делић бројних активности и закључио:
-Отворени смо за сугестије и критике, увек смо препознавали и уважавали сваку добру намеру. На почетку и на крају свега једино време уме разумно и правично да суди о људима и њиховим делима. Ми смо га од избора искрено посветили развоју фудбала на територији Источне Србије.
У наставку седнице усвојени су Извештаји о раду струковних организација, као и Извештај о материјално финансијском пословању за протеклу годину. Такође, једногласно су усвојени финансијски и План и програм рада ФСРИС за 2018. годину.

КОМПЛЕТИРАН ИЗВРШНИ ОДБОР

У складу са новим Статутом ФСРИС, Скупштина је на предлог председника Тончева, једногласно изабрала преосталу четворицу чланова Извршног одбора: Ивана Николића, Жарка Анђелковића, Бојана Стојановића и Драгана Ђокића. Подсећамо, пре тога место у Извршном одбору осим председника Новице Тончева добили су Мирослав Миливојевић, Дејан Бранковић, Милош Митровић, Видојко Панајотовић, Ђорђе Бајић и Благоје Табаш.
Тончев је наговестио да ће у циљу заступљености свих округа предложити да потпредседници буду Владица Милановић, Милош Васиљевић и Драган Стојиљковић, али ће коначну одлуку о томе ипак донети Извршни одбор на наредној седници.