Održana 4. sednica Skupštine FSRIS

Tradicionalno baš na svoju krsnu slavu Sretenje, FSRIS je u Nišu, u hotelu „New city hotel”, održao četvrtu redovnu sednicu Skupštine VII saziva. Sednici se, osim gostiju, odazvalo 27 od 39 pozvanih delegata, koliko po novom Statutu broji najviši organ ovog saveza.
Posle uobičajenih uvodnih tačaka, predsednik Novica Tončev podneo je svoj Izveštaj o radu FSRIS u protekloj godini. Kostatovao je najpre da je FSRIS jedan od najvećih regiona u Srbiji sa oko 600 klubova i više od 700 ekipa mlađih kategorija. Između ostalog, još je dodao:
– Sa ponosom ističemo evidentne rezultate Trenerske i Sudijske organizacije. Brojne aktivnosti uspešno su sprovedene uz pomoć i saradnju sa okružnim, gradskim i opštinskim savezima u vidu organizovanja stručnih predavanja, seminara sudija i trenera, konferencija klubova i odigravanja selektivnih utakmica. Samo u prošloj godini pomogli smo okružne saveze sa nešto više od milion dinara, klubovi su dobili 765.000 dinara, bilo je i više finansijskih pozajmica i brojnih poklona u vidu sportske opreme.
Rekao je da je ovo samo delić brojnih aktivnosti i zaključio:
-Otvoreni smo za sugestije i kritike, uvek smo prepoznavali i uvažavali svaku dobru nameru. Na početku i na kraju svega jedino vreme ume razumno i pravično da sudi o ljudima i njihovim delima. Mi smo ga od izbora iskreno posvetili razvoju fudbala na teritoriji Istočne Srbije.
U nastavku sednice usvojeni su Izveštaji o radu strukovnih organizacija, kao i Izveštaj o materijalno finansijskom poslovanju za proteklu godinu. Takođe, jednoglasno su usvojeni finansijski i Plan i program rada FSRIS za 2018. godinu.

KOMPLETIRAN IZVRŠNI ODBOR

U skladu sa novim Statutom FSRIS, Skupština je na predlog predsednika Tončeva, jednoglasno izabrala preostalu četvoricu članova Izvršnog odbora: Ivana Nikolića, Žarka Anđelkovića, Bojana Stojanovića i Dragana Đokića. Podsećamo, pre toga mesto u Izvršnom odboru osim predsednika Novice Tončeva dobili su Miroslav Milivojević, Dejan Branković, Miloš Mitrović, Vidojko Panajotović, Đorđe Bajić i Blagoje Tabaš.
Tončev je nagovestio da će u cilju zastupljenosti svih okruga predložiti da potpredsednici budu Vladica Milanović, Miloš Vasiljević i Dragan Stojiljković, ali će konačnu odluku o tome ipak doneti Izvršni odbor na narednoj sednici.