ODRŽANA 8. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSRIS

ODRŽANA 8. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSRIS

 

U sali FSRIS, u prisustvu svih članova i posebnog gosta Igora Uljarevića, predsednika FS Kosova i Metohije, održana je 8. sednica Izvršnog odbora FSRIS. Na dnevnom redu našlo se 18 tačaka, te je sednica trajala nešto više od tri sata.

Jednoglasnom odlukom usvojeni su sastavi Srpske lige „Istok“ koja startuje 12. avgusta, i svih zona, uz nekoliko zanimljivih izmena. Naime, u predstojećoj takmičarskoj sezoni Zona „Jug“ brojiće 18 klubova i uz dva kola u tzv. vanrednom terminu – sredom, liga kreće takođe 12. avgusta 2023. godine. Početak jesenjeg dela u ostale tri zone predviđen je za 18. avgust.

Jednoglasnom odlukom usvojene su i Propozicije takmičenja. Jedna od novina je da će klubovi biti u obavezi da u Srpskoj ligi startuju i odigraju bar prvi deo utakmice sa tri „bonus“ igrača (rođeni 01.01.2004. godine i mlađi), dok će zonaši biti u obavezi da imaju dva takva igrača.

Bitna novina je da će počev od predstojeće sezone Srpska liga „Istok“ u potpunosti biti pod ingerencijom FSRIS. Na sednici Izvršnog odbora usvojene su i liste sudija, sudija pomoćnika, delegata instruktora i sportskih radnika za sve lige pod okriljem FSRIS. Usvojen je i novi, nešto korigovaniji troškovnik usluga FSRIS.

Određeni su termini seminara Srpske lige „Istok“ i zonskih liga, kao i domaćini konferencija klubova.

Doneta je još jedna vrlo bitna odluka o reorganizaciji kojom će počev od 2024/25 godine sve četiri zone brojati po 12 klubova. Na predstojećim konferencijama, klubovi će biti detaljnije upoznati sa svim detaljima oko reorganizacije i ostalih važnih pitanja vezanih za predstojeću takmičarsku sezonu.