ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСРИС

ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСРИС

 

У сали ФСРИС, у присуству свих чланова и посебног госта Игора Уљаревића, председника ФС Косова и Метохије, одржана је 8. седница Извршног одбора ФСРИС. На дневном реду нашло се 18 тачака, те је седница трајала нешто више од три сата.

Једногласном одлуком усвојени су састави Српске лиге „Исток“ која стартује 12. августа, и свих зона, уз неколико занимљивих измена. Наиме, у предстојећој такмичарској сезони Зона „Југ“ бројиће 18 клубова и уз два кола у тзв. ванредном термину – средом, лига креће такође 12. августа 2023. године. Почетак јесењег дела у остале три зоне предвиђен је за 18. август.

Једногласном одлуком усвојене су и Пропозиције такмичења. Једна од новина је да ће клубови бити у обавези да у Српској лиги стартују и одиграју бар први део утакмице са три „бонус“ играча (рођени 01.01.2004. године и млађи), док ће зонаши бити у обавези да имају два таква играча.

Битна новина је да ће почев од предстојеће сезоне Српска лига „Исток“ у потпуности бити под ингеренцијом ФСРИС. На седници Извршног одбора усвојене су и листе судија, судија помоћника, делегата инструктора и спортских радника за све лиге под окриљем ФСРИС. Усвојен је и нови, нешто коригованији трошковник услуга ФСРИС.

Одређени су термини семинара Српске лиге „Исток“ и зонских лига, као и домаћини конференција клубова.

Донета је још једна врло битна одлука о реорганизацији којом ће почев од 2024/25 године све четири зоне бројати по 12 клубова. На предстојећим конференцијама, клубови ће бити детаљније упознати са свим детаљима око реорганизације и осталих важних питања везаних за предстојећу такмичарску сезону.