ODRŽANA 9. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSRIS

Stavljena je tačka na jesenji deo u svim takmičenjima na nivou FSRIS. Izvršni odbor ovog regiona održao je 9. sednicu i tom prilikom jednoglasno usvojio brojne izveštaje među kojima su Izveštaji o takmičenjima u svim ligama i kategorijama, Izveštaj Disciplinskog sudije Ivana Nikolića, Izveštaji o radu Sudijske i Trenerske organizacije, a doneto je i nekoliko važnih odluka.
Prolećna polusezona u Srpskoj ligi Istok i svim zonama kreće 3. marta, srpskoligaši će jedno kolo (24) igrati u vanrednom terminu, u sredu, 24. aprila, a kraj sezone predviđen je za 02. jun 2024. godine. Prolećni deo prvenstva u sve četiri zone FSRIS startuje 02/03. marta 2024. godine, a zavesa na ovo takmičenje biće spuštena 09. juna 2024. godine. U zonama Zapad, Istok i Centar nema kola u vandrednom terminu – sredom, dok će se u Zoni Jug igrati dva „vanredna“ kola i to 26. kolo u sredu 24. aprila i 32. u sredu 29. maja 2024. godine.
Doneta je i već uobičajena odluka kojom se klubovima koji imaju dugovanja po bilo kom osnovu izriče mera zabrane registracije novih igrača (osim prvih registracija).
Ovom prilikom došlo je i do jedne kadrovske promene. Instruktor Saša Stefanović iz Niša izabran je za Komesara za suđenje pionira i petlića, umesto dosadašnjeg kolege i sugrađanina Aleksandra Komadinića.
Izvršni odbor FSRIS doneo je i odluku o troškovniku za predstojeću polusezonu 01.januar – 30.jun po kojoj će svi troškovi ostati na istom nivou.
Iz brojnih odluka izdvaja se i ona upućena okružnim savezima i FS Grada Niša da najkasnije do 01. maja 2024. godine dostave pobednike kup takmičenja sa svojih teritorija.