PRIPREME FUDBALSKE REPREZENTACIJE GLUVIH SRBIJE ZA OLIMPIJADU GLUVIH U TOKIJU

Prvi ljudi fudbalskih regionalnih saveza juče su imali veliku čast da posete pripreme fudbalske reprezentacije gluvih Srbije koja će po prvi put posle 50 godina učestvovati na Evropskom prvenstvu gluvih od 19. maja do 01. juna u Antaliji, Turskoj i pokušati da izbori plasman na Olimpijadu gluvih koja se odigrava u Tokiju sledeće godine.

Sedmodnevne pripreme naše selekcije kao i odlazak na turnir je omogućen zahvaljujući pomoći svih regionalnih saveza FSS, koji su prepoznali ovaj istorijski momenat i ujedinili se u finansiranju selekcije gluvih i momcima omogućili što bolju pripremu za učestovanje na Evropskom prvenstvu.

Delegaciju našeg saveza, koju su sačinjavali predsednik Zoran Ignjatović i potpredsednik Vladan Gašić, kao i delegacije ostalih regionalnih saveza Srbije, ugostili su predsednik Sportskog saveza gluvih Srbije Borko Veselinović, potpredsednik Duško Tekić, kao i generalni sekretar Zlatko Matić.

Predstavnicima regiona su uručene plakete zahvalnosti što su odlučili da pomognu u pripremama našim sportistima da po prvi put učestvuju na ovako velikom turniru. Sportski savez gluvih Srbije se takođe zahvalio Fudbalskom klubu “Sušica”, predsednici kluba Danijeli Popović i članu upravnog odbora Milanu Popoviću, koji su dali teren za treninge bez naknade. Takođe, zahvalnost se duguje vlasniku hotela “Šumarice”, Milenku Marjanoviću, koji je sa izuzetno korektnom ponudom za smeštaj izašao u susret regionalnim savezima i smestio reprezentaciju u svoj hotel.

Našoj reprezentaciji želimo uspeh na predstojećem prvenstvu i sreću u borbi za plasman na Olimpijske igre.