pobednice kupa

ŽFK „Lavice-Dubočica“ Leskovac pobednice Kupa FSRIS za žene

ŽFK „Lavice-Dubočica“ iz Leskovca pobednice su Kupa FSRIS za žene. U finalnoj utakmici ovog takmičenja Leskovčanke su na stadionu SC „Jedinstvo 1936“ u Kruševcu pobedile ekipu ŽFK „Radnički 2012“ iz Niša.

Nakon izjednačenog rezultata 2:2 posle 90. minuta igre i pet krugova penala, Leskovčanke su odnele pehar iz Kruševca i nastaviće kao naš predstavnik saveza dalje takmičenje u ženskom Kupu FS Srbije.

Iako su Nišlijke već u 17. minutu imale dva gola prednosti, srčane Lavice nisu se predavale i uspele su da izjednače. Pogotke za ŽFK „Radnički 2012“ postigle su Dimitrijević u prvom i Jović u 17. minutu, dok kod ŽFK „Lavice-Dubočica“ Kocić u 44. i Stošić u 82. minutu.
Kod izvođenja jedanesteraca, Nevena Mićić, u prvoj seriji nije uspela da pogodi mrežu, Ninoslava Stefanović je sjajnom reakcijom odbranila.
Kasnije su sve fudbalerke, na obe strane bile uspešne, ali je taj promašaj sa starta bio dovoljan Leskovčankama da proslave osvajanje pehara.

Po završetku finala usledila je ceremonija dodele priznanja, medalja i pehara koje je uručio potpredsednik FSRIS Vladan Gašić.