IN MEMORIAM: DRAGAN PANTELIĆ – PANTA

Dana 20.10.2021.godine, u 70. godini života, izgubio je životnu utakmicu legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, bivši predsednik FSRIS, Dragan Pantelić – Panta.
Igračku karijeru su mu obeležili nastupi za niški Radnički (preko 400 utakmica), a nastupao je još i za Grafičar, Timok i francuski Bordo.
Za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica i postigao 2 gola (protiv Danske i Grčke u kvalifikacijama za SP).
Nastupao je i za reprezentaciju Evrope i Sveta na 4 utakmica – bio i kapiten.
Ostao je upamćen kao odličan golman i izvođač penala (jedanaesteraca).Po nekoj statistici se nalazi na 12. mestu svetske rang liste golmana-golgetera.
Karijeru mu je obeležio događaj kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu, Radnički-Velež (1:0) tada jednom od najboljih golmana Mariću dao gol degažirajući loptu iz svog kaznenog prostora.
U sportskoj karijeri po završetku igračke bio je predsednik FSRIS (2000-2004.), predsednik FK Radnički (Niš), radio kao instruktor u FSS i trener golmana u reprezentativnim selekcijama FSS.

Komemoracija Draganu Panteliću će se  održati u ponedeljak 25. oktobra u 13 sati u konferencijskoj sali na istočnoj tribini stadiona Čair.

Sahrana Dragana Pantelića održaće se istog dana od 16 sati na niškom Novom groblju. Opelo će početi u 15.30 sati.