NIŠ DOBIJA MINI PAZOVU

U Nišu je napravljen, može se slobodno reći, istorijski korak za fudbalski sport u Regionu Istočne Srbije. Potpredsednik FS Srbije gospodin Branislav Nedimović boravio je u radnoj poseti Fudbalskom savezu Regiona Istočne Srbije i tom prilikom obavio je niz izuzetno važnih sastanaka. Cilj posete bio je izgradnja sportskog centra, tzv „Mini Pazove„, koja će se graditi u Niškoj Banji, na lokaciji Lozni kamen.

Na parceli veličine 6,7 hektara predviđena je izgradnja po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori itd. Gospodin Nedimović najpre je posetio nove prostorije FSRIS gde je obavio razgovor sa čelnim ljudima ovog saveza i tom prilikom, između ostalog, sa zadovoljstvom konstatovao da se radi o najlepšim prostorijama koje ima bilo koji savez u Srbiji. Potom je usledio sastanak rukovodstva FSRIS i g-dinom Nedimovićem sa gradonačelnicom gospođom Draganom Sotirovski i njenim najbližim saradnicima. Tom prilikom precizirani su mnogi detalji, a epilog svega je da će već s prvom danima proleća početi izgradnja ovog izuzetnog kompleksa.

Gospodin Nedimović je rekao da je za taj projekat FSS već opredelio sredstva, s druge strane gradonačelnica gospođa Sotirovski istakla je da Grad Niš ustupa zemljište, tako da preostaje samo da se krene sa realizacijom s obzirom da je u proteklom periodu već izrađena sva potrebna projektna dokumentacija. Kompletna delegacija potom je obišla Lozni kamen i još jednom se uverila da je predviđena lokacija zaista ispunjava sve potrebne uslove za izgradnju sportskog centra koji će koristiti FSS i FSRIS.